Απαράδεκτες οι δηλώσεις του Σ. Κοντονή για την Κέρκυρα


Ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Ζακύνθου, Σταύρος Κοντονής, κατά την ομιλία του στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων, που έγινε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς μίλησε  με σκληρή γλώσσα αναφερόμενος στην Κέρκυρα. Από το να καταδικάσει τους συντρόφους του, ως μαινόμενος ταύρος έριξε όλα τα βάρη στην τοπική αυτοδιοίκηση λέγοντας πως: “Υπάρχουν ελλείψεις, κυρίως σε ότι αφορά τις υποδομές που υπάρχουν στα νησιά της Περιφέρειας. Η κατάσταση στο νησί αγγίζει τα όρια της χολέρας την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει όλες τις χρηματοδοτήσεις. Οι τοπικές αυτοδιοικήσεις ωστόσο, δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους και προσπαθούν να μεταθέσουν τις ευθύνες. Δεν γίνεται η κυβέρνηση να έχει χρηματοδοτήσει το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων στην Κέρκυρα και να βουλιάζουμε σε ένα ποτήρι νερό. Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα συνεννόησης και ευθυνών.”

Ως Έλληνας πολίτης δεν δέχομαι την κατάπτυστη και προκλητική φρασεολογία του Σταύρου Κοντονή. Έχω προσβληθεί και του απαντάω ευθέως: πως δεν είναι δυνατόν ο κάθε Κοντονής της κάθε Κυβέρνησης να καταδικάζει και να απορεί για την κατάσταση που επικρατεί σε περιπτώσεις όπως της άλλοτε περήφανης Κέρκυρας. Οι αοριστίες περί δήθεν χρηματοδοτήσεις και οι κατηγορίες προς την τοπική αυτοδιοίκηση επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την θέση του.

Δεν έχει το δικαίωμα κανένα πολιτικό “ανταλλακτικό” να πολιτικολογεί ως ενάγων μάλιστα την στιγμή που θα πρέπει να είναι κατηγορούμενος. Τα ανταλλακτικά είναι για να αλλάζονται, οι δημότες όμως παραμένουν με το πρόβλημα. Καταδικάζω την εγκληματική πολιτική τακτική της κυβέρνησης όπου μετά από τις 2 λαϊκές εντολές δεν μπόρεσε να λύσει τα προβλήματα της Κέρκυρας. Εύχομαι κε Κοντονή να μη κολλήσετε “εσείς” και τα “παιδιά” σας, Χολέρα, Πανούκλα, Τύφο ή άλλες χειρότερες μολυσματικές επιδημίες από τον υδροφόρο ορίζοντα και από τα ποντίκια της Κέρκυρας.

Προτείνω στον Κοντονή, να ζητήσει συγγνώμη από τους δημότες της Κέρκυρας για το ύφος του, την υπεροψία του, καθώς και για την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησής, για την απραξία της στα θέματα που αντιμετωπίζει το νησί. Να είσαι σίγουρος κε Κοντονή, πως η Κέρκυρα θα ξανανέβει στο βάθρο του νικητή ενώ “εσείς” θα ανέβετε εις το βάθρο του ειδωλίου της κατακραυγής της αποτυχίας και της προδοσίας.-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *