“Η Ήρα έσωσε τα 7νησα”

“Η Ήρα έσωσε τα 7νησα”

“Εάν ο Αίολος δεν είχε φυλακίσει τους ανέμους στις σπηλιές κάτω από το γνωστό βουνό της φωτιάς, ως ηφαίστειο Αίτνα, τα 7νησα δεν θα είχαν καμία ελπίδα επιβίωσης από τους μεγαλοεργολάβους της διαπλοκής και της ασυδοσίας. Ο Βιργίλιος στην «Αινειάδα» αναφέρει τον Αίολο ως βασιλιά που κατοικεί σε ένα άντρο, όπου είναι φυλακισμένοι οι άνεμοι. Όταν η Ήρα αποφάσιζε να καταστρέψει τα καράβια των Τρώων τότε σε αυτόν έδινε την εντολή”.

Μπας και όλα αυτά είναι αλήθεια;

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι εκρήξεις του ηφαιστείου Αίτνα, δεν είναι καθόλου τυχαίες. Φαίνεται πως ο πυρετός για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο θα πέσει μετά από της τελευταίες εξελίξεις. Τα σχέδια όλων αυτών που έτριβαν τα χέρια τους για “χοντρές μπίζνες” στο Ιόνιο τινάχτηκαν στον αέρα. Οι τεχνικές σεισμικές δονήσεις των ερευνών στο Ιόνιο ενόχλησαν την Ήρα. Ο αρχαίος μας ποιητής Μένανδρος είχε πει το περίφημο “Πυρ, Γυνή και Θάλασσα” στην δική μας περίπτωση όμως ισχύει το ρητό “Πυρ Θεά και Θάλασσα”…

Ως επικεφαλής του ακομμάτιστου κινήματος “ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ” καταδικάζω την όποια ενέργεια για εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Πατρίδα μας. Όταν συνομιλούμε για αυτά τα θέματα είναι φυσικό και επόμενο να μην ανοίγει η όρεξη μόνο των μεγαλοεργολάβων, αλλά και των γειτονικών κρατών με την πατρίδα μας. Ο πλούτος αυτός ήταν η κληρονομιά που μας παρέδωσαν οι προγονοί μας και εμείς οφείλουμε να την διαφυλάξουμε και να την παραδώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας.

Η Πατρίδα μας είναι αδύναμη οικονομικά και στρατιωτικά, ενώ δεν έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία για να μπορέσει από μόνη της να φέρει εις πέρας έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων. Το αποτέλεσμα αυτών των αδυναμιών από τις άβουλες και χειραγωγούμενες κυβερνήσεις είναι αυτό που έχουμε σήμερα. Την τεχνική οικονομική κρίση.

Ευελπιστώ ότι η Ιταλική κυβέρνηση, όντως να προστατεύσει τους Ιταλούς αλλά και τους Έλληνες της Νότιας Ιταλίας, σταματώντας τα σχέδια των πατριδοκάπηλων προδοτών της δήθεν Ελληνικής Βουλής αλλά και τα σχέδια των μεγαλοεργολάβων κλεπταποδόχων του Ιονίου πλούτου.-

Βασίλης Πετρομιχελής

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *